Közösségi színterek fejlesztése a Felső-Tisza vidékén

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a LEADER térségek közötti együttműködés végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 11/2013. (III. 5.) VM rendelet alapján, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által nyújtott támogatásnak köszönhetően Fényeslitke Község Önkormányzata 19.915.907 Ft támogatást nyert a „Közösségi színterek fejlesztése a Felső-Tisza vidékén” címen jóváhagyott Megvalósíthatósági Tanulmányra épülő támogatási kérelemre.

A projektben együttműködött Cigánd Város Önkormányzata, Fényeslitke Község Önkormányzata, Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület és Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület.

A támogatási határozat alapján Fényeslitke Község Önkormányzata az alábbiakat valósította meg: fedett színpad kialakítása, hang- és fénytechnika beszerzése, Falunap Fényeslitke.

A fejlesztés eredményeként egy szabadtéri színpad került megépítésre, mint kulturális szintér, ahol a helyi lakosság rendszeres, vagy alkalmi közművelődési tevékenységének ad helyet. A projekt nyomán egy olyan korszerű rendezvénytér, színpad jött létre, mely a mai kor igényeit kielégítve szolgálja az itt lakók és a turisták igényeit, biztosítja a szórakozás feltételeit. A építmény műszaki átadása-átvétele megtörtént, hamarosan igénybe vehetik a község civiljei, lakosai.

A pályázat célját elérte, hiszen jelentős költséget jelent a rendezvények idejére a színpad, valamint a hang-és fénytechnika bérlése. Fényeslitkén 2014. július 25-26-án egy fesztiváljellegű rendezvény keretén belül a LEADER Térségek közötti együttműködés keretében megvalósította „A falu bélese” gasztronómiai rendezvényt, bemutatva a településen a népi hagyományok, gasztronómia őrzését, ápolását.

A projekt keretein belül megvalósuló rendezvényt díjtalanul látogathatták az érdeklődők, ezáltal is elősegítve, hogy a település lakossága magas színvonalú közművelődési programokhoz jusson.

Felső-Szabolcsi HACS

Darányi Ignác Terv - ÚMVP - Európai Unió

LEADER

Elérhetőségeink

Fényeslitke Község Önkormányzata

4621 Fényeslitke, Kossuth u. 96. Tel.: 45 / 447 - 011, Fax: 45 / 547 - 011, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.